Versnijding van gebraden kip  (poulet rôti)
Materiaal
Werkwijze
Het zaalmes steekt in de borstholte en houdt de kip stevig op de plank.
Serveerwijze

Indien de kip voor 2 personen is, serveer je altijd eerst het borstvlees en daarna de bouten.
Gebraden kip wordt nooit oversausd.
Het vel van de kip wordt niet verwijderd.
Tafel dekken
SERVEERKUNDE
ZAALTECHNIEKEN
VERSNIJDINGEN
* FRUIT
* RUNDSVLEES
* LAMSVLEES
* VARKENSVLEES
* WILD
* GEVOGELTE
* GEROOKTE ZALM
 Home   
 Foto's
  
 Contact
 Links



Laatst gewijzigd
17 september 2010
> > >
Gekookte kip (poulet poché)
Materiaal
Werkwijze
Zelfde versnijding als een braadkip, met dat verschil dat de versnijding gebeurt op een warm bord en met een gewoon serveerbestek. Het vlees is gaargekookt, er hangt geen vel aan, en is dus moeiteloos te verwijderen met het serveerbestek.
Het tafelmes gebruiken we voor de inkeping die we in de bouten maken.

Geroosterde kip (poulet grillé/poulet crapaudine)
Materiaal
Werkwijze
De ruggengraat is in de keuken verwijderd om de kip zo plat mogelijk te kunnen grillen.
Serveerwijze
Gegrilde  kip altijd ondersausen.
Het vel van de kip wordt niet verwijderd.